Aanmelden voor activiteiten

De Nationale Viering Bevrijding op 5 mei vindt elk jaar in een andere provincie plaats. Dit jaar is de beurt aan Groningen. In Veendam, Oude Pekela en Groningen zijn er diverse activiteiten. Neem een kijkje in de lopen van Thanks, praat mee of kom luisteren tijdens één van de verhalencafé’s, wandel langs sporen van de bevrijding of bezoek één van de exposities. Vier de vrijheid!

Aanmelden voor activiteiten
Personeel van de Royal Canadian Artillery met tulpen op een bren carrier tijdens de opmars van het Canadese leger naar Groningen Foto Public Archives Canada– Collectie RHC Groninger Archieven [1785_18668]

Klik op activiteit om u aan te melden. Staat de activiteit waar u aan wilt deelnemen niet in deze lijst dan is aanmelden waarschijnlijk niet nodig. Klik voor meer informatie over deze activiteiten op de link in het activiteitenoverzicht.

Oude Pekela

Verhalencafé communistisch verzet
Samen praten en luisteren naar verhalen over het verzet in Oude Pekela en omgeving. Nieuwe verhalen worden verzameld en gedeeld.
> 26 mei 19.00 uur MFC De Binding, Sportlaan 4

Veendam

Verhalencafé oorlog en bevrijding

Joel Stoppels van Battlefield Tours verteld over de bevrijding van Veendam en omgeving. Kom luisteren of praat mee over de oorlog en bevrijding in en rond Veendam. Nieuwe verhalen worden verzameld en gedeeld. 
> 11 mei 19.00 uur Bibliotheek Veendam, Museumplein 5