Werkman Groningen 2015

Op 10 april 1945, vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, werd de Groninger drukker en kunstenaar H.N. Werkman (1882-1945) door de bezetter gefusilleerd. Was dat omdat hij illegaal drukwerk maakte? Was hij als kunstenaar door het maken van door de nazi’s verboden kunst een gevaar geworden? Of is hij het slachtoffer geworden van de paniek en de chaos van de laatste oorlogsdagen?

Werkman Groningen 2015

De reden van zijn dood is nog steeds niet duidelijk. Feit is wel dat hiermee een eind kwam aan het leven van een bevlogen kunstenaar, die vooral na 1945 met zijn kunst een goede, internationale reputatie zou opbouwen.

De bevlogen en eigenzinnige drukker inspireert! Zowel beeldend kunstenaars als theatermakers, dansers, dichters, conservatoren, kenners, nieuwe liefhebbers, vormgevers, musici, muzikanten, scholieren en studenten zijn aan de slag gegaan. Op verschillende locaties in de stad, de provincie en daarbuiten, presenteren we vanaf 10 april het resultaat. Houd de website werkman2015.nl in de gaten, het programma blijft groeien!

Activiteiten