Voorstelling Synagoge Groningen: wachten op transport

In deze voorstelling brengt zangeres Elisabeth Oets een hommage aan haar opa Philip Mechanicus, een selfmade man die zich uit bittere armoede opwerkte tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad in het vooroorlogse Amsterdam. Als Jood die geen ster wilde dragen kwam hij in de oorlog terecht in kamp Westerbork, waar hij een dagboek bijhield. Dit dagboek werd later beroemd onder de naam In Depot.

Voorstelling Synagoge Groningen: wachten op transport
De toegangspoort tot vernietigingskamp Auschwitz, waar Philip Mechanicus om het leven kwam.

Elisabeth heeft haar opa nooit gekend want hij werd in 1944 op transport gesteld en omgebracht in Auschwitz-Birkenau. Maar Philip Mechanicus leeft voort door zijn indrukwekkende en bekende oorlogsdagboek en door deze ontroerende voorstelling van zijn kleindochter. Elisabeth Oets (verhaal en zang) en Mi Ying Chen (piano) werkten lange tijd bij de Nederlandse Reisopera en vormen al een aantal jaren een veelgevraagd duo, dat verschillende programma’s op het repertoire heeft staan.

Trailer voor de voorstelling 'Wachten op transport'

PHILIPMECHANICUS TRAILER V2 20000KBPS

De voorstelling vindt plaats in de synagoge op zondag 3 mei van 15:30 tot 17:00 uur. Kaarten kosten €12,50. Reserveren kan via: 0651 581 413, info@synagogegroningen.nl of emoets@gmail.comZie ook: www.elisabethoets.nl voor aanvullende informatie.

Activiteiten