Fredewaldamiddag: Neergestort vliegtuig in Tolbert

Op zaterdag 2 mei 2015 vind de Fredewaldamiddag plaats in het kader van het bij Tolbert neergeschoten oorlogsvliegtuig in februari 1944. Op de Cazemierboerderij vindt een lezing plaats over deze gebeurtenis, gevolgd door live interviews en de vertoning van gefilmde gesprekken. Ook zal er een expositie te bezichtigen zijn.

In de nacht van 19 op 20 februari 1944 stortte een vliegtuig, dat een bombardemenstvlucht had uitgevoerd op Leipzig, neer aan de Noorderweg te Tolbert. Twee van de drie mensen die het leven lieten, zijn begraven in Tolbert: sergeant W.F.D. Bolt en piloot J. Laurens.

Evacu├ęs

Stichting Oudheidkamer Fredewalda heeft eerder al verhalen verzameld over de Tweede Wereldoorlog. Een grote groep Limburgse evacués heeft in de winter van 1944-1945 opvang gevonden in en om Tolbert. Hun verhalen zijn te lezen via http://www.fredewalda.nl/artikelen/verhalen-van-evacues.

De Fredewaldamiddag vindt plaats op de Cazemier Boerderij, Hoofdstraat 27 Tolbert. Aanvang 14.00 uur, expositie open om 13.00 uur. Entree € 3.—, donateurs van Fredewalda gratis. 

Meer informatie vindt u via http://www.fredewalda.nl of http://www.cazemierboerderij.nl

Activiteiten