Voorstelling Grote Markt

Voorstelling Grote Markt
Foto: www.beeldbankgroningen.nl (818_19908)

Hier worden de gevechten nagespeeld die oorspronkelijk in deze buurt plaatsvonden. Dit waren de laatste handelingen voordat er sprake was van BEVRIJDING. 200 acteurs van diverse re-enactment verenigingen uit Bedum (olv Richard Visser), heel Nederland, België en Duitsland spelen mee in dit gevecht. Ook verhalen, foto's  en films van de bevrijding in Groningen worden vertoond op videoschermen. Verteller is actrice Miranda Bolhuis, acteurs zijn Arno van der Heyden, Jelle Buning en Ismay Oldenziel en zangeres is Anja Warmink. De theater regie is van Albert Secuur. De voorstelling kan ook op 2 videoschermen gevolgd worden.  Een 3e scherm staat aan de kop van de Vismarkt waar de naspeelvoorstelling  ook op te zien is.    gratis

Het publiek is vanaf 14.00 uur welkom en staat achter dranghekken. Er is een vak special voor senioren, die er met een rollator kunnen staan,. Stoelen zijn niet toegestaan.

 

Na afloop is er één minuut stilte waarna de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso het startsein geeft voor een Taptoe.

 

Omwonenden hebben een brief gehad over de afzetting van de weg en het parkeren. Klik hier om de brief digitaal te lezen

 

Volledig programma