Vismarkt

Aan de bewoners, winkels en horeca van de Vismarkt

 

Stichting Liberation of Groningen

Groningen , 20 maart 2015

 

Betreft: Evenement De Bevrijding van Groningen 70 jaar

Datum : 12 april 2015

 

Met deze brief laten wij u weten dat wij op 10, 11 en 12  april een evenement organiseren

 “ De Bevrijding van Groningen, 70 jaar”. Het is 70 jaar geleden dat Groningen werd bevrijd, de gevechten op de Grote Markt worden op 12 april nagespeeld.

 

Op zondag 12 april om 13.30 uur komt de Bevrijdingstour aan op de Vismarkt waar een defilé wordt afgenomen. Deze  tour van ‘Keep them rolling’ bestaat uit 150 voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en komt om 13.00 uur vanuit Eelde aan bij de grens van Groningen.

De voertuigen  worden  in slagorde opgesteld op de Vismarkt en blijven daar tot 17.00 uur staan.

 

Vanaf 9.00 uur wordt er een podium opgebouwd en worden er dranghekken geplaatst. Na 14.30 uur is de markt toegangkelijk voor publiek .De Vismarkt zal van 13.00 tot 18:00 uur niet toegankelijk zijn voor autoverkeer en beperkt voor fietsers.

 

De voorstelling vindt plaats om 14.30 uur op de Grote Markt. Hier worden de gevechtshandelingen nagespeeld door mensen in authentieke kleding en met alle toebehoren. Er doen 200 mensen mee en diverse voertuigen. Na afloop is er een taptoe tot 16.30 uur.

Bij het naspelen van het gevecht  worden losse flodders gebruikt en pyrotechniek; dit kan door kleine kinderen als angstig worden ervaren.

 

Er staat ook een scherm op de kop van de Vismarkt waar de voorstelling van de Grote Markt te zien is.

 

Tijdens het evenement zullen wij proberen om (geluids) overlast zoveel mogelijk te voorkomen voor omwonenden. Indien u toch overlast ondervindt dan kunt u contact opnemen met de organisatie       (www.bevrijdinggroningen70.nl) of de gemeente.

 

In het Stadspark ( de Zonneweide) zal vrijdag 10 april een kampement worden ingericht  waar de spelers  in authentieke kledij en in originele tenten tot en met zaterdag 11 april te zien zijn.U bent daar ook hartelijk welkom.

 

 

Met vriendelijke groet, wij hopen u te zien!

Stichting Liberation of Groningen,

Frank von Hebel, secretaris.