Paterswoldseweg

Aan de bewoners van de Paterwoldse weg: van Parkweg tot Leonard Springerlaan

Groningen , 20 maart 2015

 

Stichting Liberation of Groningen

 

Betreft: Evenement De Bevrijding van Groningen 70 jaar

Datum : 10 april 2015

 

Met deze brief laten wij  u  weten dat wij op 10, 11 en 12  april een evenement organiseren        

“ De Bevrijding van Groningen, 70 jaar”. Het is 70 jaar geleden dat Groningen werd bevrijd, de eerste gevechten begonnen bij de Paterswoldseweg waar u woont.

 

Op vrijdag 10 april zal er een Voorstelling plaatsvinden om 19 uur aan de Paterswoldse weg. Hier worden de gevechtshandelingen nagespeeld door mensen in authentieke kleding en met alle toebehoren. U kunt vanuit uw huis of op straat deze voorstelling meebeleven. Bij no. 188 zal een herdenkingsplechtigheid plaatsvinden. Hier overleed een Canadese militair. Bij het herdenkingsbordje  aan de muur wordt de bevrijding herdacht in aanwezigheid van zijn broer, Stanley Butterworth. Hij vocht destijds ook mee. Er doen 200 mensen mee en diverse voertuigen.

Bij het naspelen van het gevecht  worden losse flodders gebruikt en pyrotechniek; dit kan door kleine kinderen als angstig worden ervaren.

 

We verzoeken u uit veiligheidsoverwegingen om tussen 19:00 en 20:15 niet op de straat voor de huizen te lopen i.v.m. het programma.

 

Het evenement begint om 19 uur en duurt tot 20.15 uur. Daarna wordt alles opgeruimd.

 

U wordt verzocht om vanaf 10.00 uur geen auto’s te parkeren op het gebied Parkweg – Leonard Springerlaan tot 22.00 uur. Vanaf 15.00 uur zal het gebied worden ingericht.Vanaf 17.00 worden er dranghekken geplaatst. Er is geen verkeer mogelijk op dit stuk van de Paterswoldse weg van 17.00 – 21.30 uur.Vanaf 18.00 uur kan er publiek  worden toegelaten.

Extra fietsenrekken komen bij de Concourslaan en Leonard Springerlaan

Tijdens het evenement zullen wij proberen om (geluids) overlast zoveel mogelijk te voorkomen voor omwonenden. Indien u toch overlast ondervindt dan kunt u contact opnemen met de organisatie  

(info@bevrijdinggroningen70.nl)  06-22544616 of de gemeente.

 

In het Stadspark ( de Zonneweide) zal vanaf vrijdag 10 april een kampement worden ingericht  waar de spelers  in authentieke kledij en in originele tenten tot en met zaterdag 11 april te zien zijn.  U bent daar ook hartelijk welkom. De bevrijdingstocht met 150 voertuigen komt op zondag 12 april vanaf  13.00 uur langs de Paterwoldse weg naar de Vismarkt waar ze parkeren. Daarna begint om 14.30 de voorstelling op de Grote Markt.

 

Met vriendelijke groet, wij hopen u te zien!

Stichting Liberation of Groningen,

 Frank von Hebel, secretaris.