Grote Markt

Aan de bewoners, winkels en horeca van de Grote Markt, Oosterstraat en Kwinkenplein

Groningen , 20 maart 2015

 

 

Stichting Liberation of Groningen

 

 

Betreft: Evenement De Bevrijding van Groningen 70 jaar

Datum :  12 april 2015

 

Met deze brief laten wij u weten dat wij op 10, 11 en 12  april een evenement organiseren     

 “ De Bevrijding van Groningen, 70 jaar”. Het is 70 jaar geleden dat Groningen werd bevrijd.

 

Op zondag  12 april zal er een Voorstelling plaatsvinden om 14.30 uur op de Grote Markt. Hier worden de gevechtshandelingen nagespeeld door mensen in authentieke kleding en met alle toebehoren. U kunt vanuit uw huis of op straat deze voorstelling meebeleven. Er doen 200 mensen mee en diverse voertuigen. Er zijn 2 videoschermen waarop het te volgen is.

Bij het naspelen van het gevecht  worden losse flodders gebruikt en pyrotechniek; dit kan door kleine kinderen als angstig worden ervaren.

Na afloop van de voorstelling vindt er een taptoe plaats met diverse muziekkorpsen .

 

Het evenement begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur.De Grote Markt zal van 12.00 tot 18.00 niet toegankelijk zijn voor auto’s en fietsen. Dit geldt voor de toegang vanaf: Oosterstraat, Oude Ebbingestraat, Guldenstraat en Kwinkenplein. De parkeergarages blijven bereikbaar en het OV zal een omleidingsroute volgen.

 

Vanaf 9.00 uur zal het gebied worden ingericht en worden er dranghekken geplaatst. Tijdens het evenement zullen wij proberen om (geluids) overlast zoveel mogelijk te voorkomen voor omwonenden. Indien u toch overlast ondervindt dan kunt u contact opnemen met de organisatie       (info@bevrijdinggroningen70.nl) 06-22544616 of via de gemeente.

 

In het Stadspark (op de Zonneweide) zal vrijdag 10 april een kampement worden ingericht  waar de spelers  in authentieke kledij en in originele tenten tot en met zaterdag 11 april te zien zijn.U bent daar ook hartelijk welkom. De bevrijdingstocht met 150 voertuigen komt op zondag 12 april vanaf  13.00 uur aan langs de Paterwoldse weg richting  de Vismarkt waar ze geparkeerd staan tot 17.00 uur.

 

Met vriendelijke groet, wij hopen u te zien!

 

Stichting Liberation of Groningen,

Frank von Hebel, secretaris.